Villa Fleurie - Beliggenhet

Praktiske tips

Adkomst

Du kommer til Villa Fleurie ved å ta av på avkjørsel nr 36 på motorvei A8 mellom Marseille og Nice. Avkjørselen er blant annet merket med Draguignan og Trans en Provence. Følg denne skiltingen. Du befinner deg snart på en firefelts vei som passerer 5 rundkjøringer før du kommer til en rundkjøring med fontene i midten. Da er du i Trans. Ta til venstre i rundkjøringen, deretter første vei til høyre, følg denne i ca 200 meter, til du kommer til en relativt høy mur på veiens høyre side, like før du kommer til toppen av bakken. Haven og huset ligger bak/ på oversiden av denne muren. Det tar ca 45 minutter fra du kjører fra flyplassen i Nice til du har parkert på eiendommen.

Restauranter

Trans har seks restauranter og flere barer. Vi anbefaler særlig Le Pagnol beliggende på torvet i byen (rimelig og god mat), men også de øvrige spisestedene er verdt et besøk.

I Les Arcs, hvor det er et tilsvarende antall restauranter, anbefaler vi særlig hotellets restaurant på toppen av byen.

Det kryr for øvrig av gode spisesteder i omegnen.

God fornøyelse!

 

Vin

Samtlige vingårder i området rundt Trans er gjestfrie og stort sett alltid velkomne for publikum. Vi velger å ikke anbefale en bestemt vingård. Derimot har vi en forkjærlighet for å handle vin hos cooperativet ved innkjøringen til Taradeau (en liten by vest for Les Arcs, ca. 10 minutters kjøring unna). Vinen her holder høy kvalitet til lav pris. Prøv blant annet rosévinen Les Rougians. De to nærmeste vingårdene, Font de Broc og St Roseline selger vin av høy kvalitet til relativt høye priser. Begge disse vingårdene er vel verdt et besøk. Kapellet ved St Roseline har en praktfull mosaikk av Chagall.

Shopping

Shoppingsenteret Carrefour, 2 km i retning Draguignan har absolutt alt. Det de ikke har, finner du i butikkene omkring. Baguetter og croissanter kjøpes ferske om morgenen fra en av de lokale bakerne i Trans.

Ikea-butikken i Toulon ligger 45 minutter unna og har omtrent samme utvalg som hjemme. En del merkeklær må du til St Tropez eller til en av de store rivierabyene for å finne.

 

Utflukter

Et besøk i St Tropez med båt over fra St Maxime kan vel karakteriseres som en nærmest nødvendig utflukt for de fleste av våre gjester. St Tropez har, til tross for det store antallet turister, en helt spesiell atmosfære. Ankomsten fra sjøen er også spesiell.


En spasertur i middeladerdelen av Les Arcs er hyggelig.


Kunstnerbyene Mougins, St Paul de Vence og Eze er verdt et besøk. Det samme gjelder de kjente byene langs rivieraen. Vi kjører gjerne innover i landet til Tourtour for å spise lunch. Moustiere de St Marie er også et spennende utfluktsmål litt inn i landet. Om sommeren kan et besøk her kombineres med en padletur i Gorges de Verdon.


Vi anbefaler spesielt et besøk på Porquerolles, en idyllisk øy utenfor Hyeres med et sjarmerende lite sentrum, idylliske pinjeskoger og spesielt gode badestrander. Kjøreturen til kaistedet utenfor Hyeres tar litt mindre enn en time fra huset. Det er godt med parkeringsplasser, men vær forberedt på at båtturen over til øya er relativt kostbar.


For golfspillere er de tre nærmeste golfbanene, St. Endréol, Roquebrune og St. Maxime, alle gode 18-hullsbaner med mulighet for en trivelig avslutning på "hull 19".

Norwegian pages

Provence - stemning