Villa Fleurie - Beliggenhet

Beliggenheten

Huset ligger i et hyggelig villaområde som omkranser den lille landsbyen Trans en Provence. Eiendommen ligger litt oppe i åssiden vest for byen, 600 meter fra sentrum. 7 minutters kjøring fra avkjørsel nr 36 (St. Maxime) på motorveien (A8).

Trans en Provence

Trans sentrum er en typisk liten fransk landsby bestående av gamle murhus. Byen er etablert rundt en gammel mølle og har bl.a. to bakere, to grønnsakshandlere, en kjøttforretning, en dagligvareforretning, en blomsterbutikk, et lite torg, frisør, apotek, to barer, seks restauranter og et pizzautsalg for take-away. I tillegg er det et stort kjøpesenter i utkanten av byen.

Omgivelsene

Fra huset er det mulig å spasere eller jogge i de fleste retningene. Rundt Trans ligger det en rekke små vingårder som produserer vin av relativt høy kvalitet og som gjerne tar imot besøk. Naturen er typisk provencalsk med olivenlunder, drueranker, lavendel, valmuer og sypresser (furutrær).

 

Kjøpesenter

Tre kilometer fra huset i retning Draguignan er det et stort supermarked (Carrefour) og et butikkområde med store forretninger av de fleste slag. Supermarkedet er forøvrig kjempestort og har aboslutt alt du forventer å finne i en slik butikk, inklusive en McDonalds filial.

Les Arcs

Middelalderbyen Les Arcs ligger ca 5 kilometer unna. Dette er en hyggelig by med et noe større sentrum enn i Trans. Utvalget av butikker og restauranter er omtrent det samme.

 

Middelhavet

Det tar 25 minutter å kjøre til St Maxime, en hyggelig liten by med strandpromenade, god badestrand, lystbåthavn og to gågater fylt med typiske turistbutikker og spisesteder. Fra St. Maxime går det rutebåt over bukten til idylliske St Tropez. Om sommeren går båten hvert kvarter, om våren og høsten noe sjeldnere.

Alle kystbyene langs den franske rivieraen ligger mindre enn en times kjøring unna.

Det beste strandalternativet til St. Maxime er trolig stranden vest for Frejus. Begge de to strendene som er omtalt her er finkornete, har serveringssteder, mulighet for leie av strandstoler, enkel adkomst og parkering.

Golf

Golfbanen St. Endréol ligger noen kilometer unna, ikke mer enn 10 minutter med bil. Kjøreturen til golfbanene i Roquebrune og St. Maxime tar mellom 20 og 25 minutter.

Norwegian pages

Provence - stemning